Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    01/09/2020 Tarihi İtibari ile Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüklerine Dışarıdan Giriş Yapacak Kişiler İçin HES Kodu Uygulamasına Geçilmiştir.
    28.08.2020

          Ülke çapında Covid-19 riski açısından tüm vatandaşların değerlendirilmesinin yapıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilip akıllı telefonlara yüklenen uygulama veya SMS aracılığı ile temin edilebilen HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama uygulamasına başlanmış, seyahat edecek kişiler başta olmak üzere tüm Türkiye’de yeni normale geçiş süreci ile birlikte kullanmaya başlanılmıştır.

        Ceza İnfaz kurumlarının da kapalı ortamlar olması ve bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle, kurumlara ziyaret vb. nedenlerle dışarıdan gelecek tüm vatandaşların Covid-19 açısından değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

         Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun 27.08.2020 tarihli tavsiye kararı uyarınca Ceza İnfaz Kurumlarına dışarıdan girecek kişiler açısından HES kodu uygulamasına geçiş yapılmasının önerildiği.

        Bu kapsamda 01/09/2020 tarihi itibarı ile Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüklerine dışarıdan giriş yapacak (Ceza İnfaz Kurumu Personeli Hariç) herkes için HES kodu uygulamasına geçilecektir. HES kodu sorgu sonucu risk taşıyan kişilerin hakları saklı kalmak üzere Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne alınmayacaktır.

    HES KODU NASIL ALINIR.?

     

     

    Adres

    Büyük Bakkalköy Mah. Yakacık Yolu Cad. No:13 Maltepe / İstanbul

    Telefon

    Tel: 0 (216) 564 65 31

    Faks: 0 (216) 564 65 32

    E-Posta

    maltepe.3ltcikisaretadalet.gov.tr